Cellulitt: en gjennomgang av tilgjengelige behandlinger

Pasientene mine spør meg ofte om teksturen til appelsinskall på øvre lår, vanligvis kalt cellulitt.De vil vite om jeg kan løse problemet for dem?Eller, de vil vite, vil de holde seg til det for alltid?
Det er mange luksuskremer og dyre prosedyrer som selges i store mengder for å fjerne stygg rynket hud.Spørsmålet gjenstår imidlertid, er det virkelig mulig å bli kvitt cellulitter?
I vårt fettaverse samfunn vokser cellulittindustrien til mer enn én milliard dollar hvert år.Og det forventes å fortsette å vokse.
Cellulitt er veldig vanlig.Det er ufarlig, og det er ikke en medisinsk tilstand.Begrepet cellulitter brukes ofte for å beskrive de klumpete gropene som vanligvis vises på øvre lår, rumpa og rumpa.
Når det er sagt, får hudens ujevne utseende ofte folk til å føle seg ukomfortable i shorts eller badedrakter.Dette er hovedgrunnen til at de søker midler for å "kurere" det.
Det er ingen kjent årsak til cellulitt.Dette er resultatet av at fett presser de fibrøse bindestrengene som forbinder huden med musklene under.Dette kan forårsake rynker på overflaten av huden.
Dannelsen av cellulitter antas å være påvirket av hormoner.Dette er fordi cellulitter utvikler seg oftest etter puberteten.Dessuten kan det øke under graviditet.
Utviklingen av cellulitter kan ha en genetisk komponent, fordi gener bestemmer hudens struktur, fettavsetningsmønsteret og kroppsformen.
Etter puberteten vil 80%-90% av kvinnene bli rammet av cellulitter.Med alder og tap av hudens elastisitet blir denne tilstanden mer vanlig.
Cellulitt er ikke et tegn på overvekt, men folk som er overvektige og overvektige er mer sannsynlig å utvikle det.Alle, uavhengig av BMI (kroppsmasseindeks), kan ha cellulitter.
Siden ekstra vekt øker forekomsten av cellulitter, kan vekttap redusere forekomsten av cellulitter.Å forbedre muskeltonen gjennom trening kan også gjøre cellulitter mindre tydelig.Cellulitt er mindre merkbar i mørk hud, så bruk av selvbruning kan gjøre groper på lårene mindre merkbare.
Det er mange reseptfrie produkter som lover å fjerne klumper og støt på lårene, baken og baken.Vær imidlertid oppmerksom på at det er svært lite vitenskapelig bevis for at noen av dem har permanent effekt.
Det gir også medisinsk utprøvde behandlingsalternativer.Dessverre er resultatene av disse behandlingene ofte ikke umiddelbare eller varige.
For mange pasienter som ønsker å gjenopprette det berørte området til sitt pre-cellulitt-utseende, kan dette være skuffende.Kanskje, senke forventningene slik at den enkelte som mottar behandling bare forventer,
Over-the-counter kremer som inneholder aminofyllin og koffein er ofte utpekt som effektive behandlinger.Kremer som inneholder koffein sies å dehydrere fettceller, noe som gjør cellulitt mindre synlig.Kampanjer for kremer som inneholder aminofyllin hevder at de starter lipolyseprosessen.
Dessverre har disse produktene vist seg å forårsake en raskere hjerterytme.De kan også samhandle med visse astmamedisiner.
Til dags dato har ingen dobbeltblinde kontrollerte studier bevist effekten av denne typen kremer.I tillegg, hvis det oppstår forbedringer, må kremen påføres daglig for å oppnå og opprettholde effekten, noe som er dyrt og tidkrevende.
Den FDA-godkjente medisinske enheten kan midlertidig forbedre utseendet til cellulitter gjennom dypvevsmassasje, og kan også løfte huden med en vakuumlignende enhet, som er utpekt for å behandle cellulitter i lokale spa.Selv om denne behandlingen har få bivirkninger, er det lite som tyder på at den er effektiv.
Både ablasjon (behandling som skader overflaten av huden) og ikke-ablasjon (behandling som varmer opp det nedre laget av huden uten å skade overflaten av den ytterste huden) kan minimere forekomsten av cellulitter.
En spesiell minimalt invasiv metode bruker tynnfiberoppvarming for å ødelegge fiberbåndet under.Ikke-ablasjonsbehandling krever vanligvis mer behandling enn ablasjonsbehandling.På samme måte kan disse behandlingene midlertidig redusere forekomsten av cellulitter.
Prosessen innebærer å sette inn en nål under huden for å bryte det fibrøse båndet under huden.Studier har vist at pasienttilfredsheten i opptil 2 år etter operasjonen er høy.
Vakuumassistert presis vevsfrigjøring ligner på subkutan reseksjon.Denne teknikken bruker en enhet som bruker et lite blad for å kutte gjennom det tøffe fiberbåndet.Bruk deretter et vakuum for å trekke huden inn i det forsenkede området.
Midlertidige fordeler kan vare i flere år, men denne prosedyren er dyrere enn andre behandlingsalternativer for cellulitt og krever vanligvis lengre restitusjonstid.
Denne prosessen innebærer å sette inn karbondioksidgass (CO2) under huden for å ødelegge fett.Selv om det kan være midlertidig bedring, kan prosessen være smertefull og kan føre til alvorlige blåmerker.
Fettsuging kan effektivt fjerne dypt fett, men det har ikke vist seg effektivt for å fjerne cellulitter.Faktisk har det til og med blitt vist at det kan forverre forekomsten av cellulitter ved å skape flere fordypninger på huden.
Ultralyd er en ikke-invasiv prosedyre som bruker lydbølger for å ødelegge det underliggende fettet, men det er ingen bevis for at det kan redusere forekomsten av cellulitter.
Annet innhold fra denne forfatteren: Hudmerker: hva er de og hva kan du gjøre med dem?Hva du trenger å vite om basalcellekarsinom
American Academy of Dermatology anbefaler å ikke bruke følgende behandlinger for å behandle cellulitter:
Bruk en vakuumsugeanordning for å fryse huden for å ødelegge fettet.Det er ikke bevist at enheten fjerner cellulitter.
Prosedyren involverer en rekke ikke-standardiserte injeksjoner der en hvilken som helst mengde stoff injiseres i cellulitter for å jevne ut den sunkne huden.
Ofte brukte stoffer inkluderer koffein, ulike enzymer og planteekstrakter.Allergiske reaksjoner, betennelser, infeksjoner og hevelse i huden er ikke uvanlig.
I juli 2020 godkjente FDA en injeksjon Qwo (kollagenase Clostridium histolyticum-aaes) for behandling av moderat til alvorlig cellulitt i baken til voksne kvinner.
Dette stoffet antas å frigjøre enzymer som bryter ned fiberbåndene, og dermed gjør huden glattere og forbedrer utseendet til cellulitter.Behandlingsplanen forventes lansert våren 2021.
Selv om det midlertidig kan forbedre utseendet til cellulitter, har det ikke blitt funnet noen permanent kur.Dessuten, inntil våre kulturelle skjønnhetsstandarder er fullstendig reformert, er det ingen måte å permanent beseire groper hud.
Fayne Frey, MD, er en styresertifisert klinisk og kirurgisk hudlege, som praktiserer i Signac, New York, og spesialiserer seg på diagnostisering og behandling av hudkreft.Hun er en nasjonalt anerkjent ekspert på effektiviteten og formuleringen av reseptfrie hudpleieprodukter.
Hun holder ofte taler ved mange anledninger, og tiltrekker seg publikum med sine satiriske observasjoner om hudpleieindustrien.Hun har konsultert for flere medier, inkludert NBC, USA Today og Huffington Post.Hun delte også sin ekspertise på kabel-TV og store TV-medier.
Dr. Frey er grunnleggeren av FryFace.com, et pedagogisk nettsted for hudpleieinformasjon og produktvalgtjenester som tydeliggjør og forenkler det overveldende utvalget av effektive, trygge og rimelige produkter som finnes i hudpleieprodukter.
Dr. Frey ble uteksaminert fra Weill Cornell School of Medicine og er medlem av American Academy of Dermatology og American Academy of Dermatology.
The Doctor Weighs In er en pålitelig kilde til kvalitetsbaserte evidensbaserte historier om helse, helsevesen og innovasjon.
Ansvarsfraskrivelse: Innholdet som vises på denne nettsiden er kun for referanse, og all informasjon som vises her skal ikke tolkes som medisinsk råd for diagnose eller behandlingsråd.Lesere anbefales å søke profesjonell medisinsk rådgivning.I tillegg er innholdet i hvert innlegg oppfatningen til innleggsforfatteren, ikke meningen til The Doctor Weighs In.Weigh Doctor er ikke ansvarlig for slikt innhold.


Innleggstid: 14. september 2021